söndag 4 december 2011

Choklad & Kokoskaka

Ingredienser:

Chokladbotten:
150g margarin
2.5dl socker
3.5dl vetemjöl
0.75dl kakao
1msk sirap
1.25dl havregrädde

Kokostäcke:
50g margarin
1dl havregrädde
2.5dl sirap
5dl kokos

Såhär gör du:
1. sätt ugnen på 175g och lägg bakplåtspapper i en (liten) långpanna.
2. smällt margarinet och tillsätt grädden.
3. blanda alla torra ingredienser och till sett sedan vätskan.
4. rör om ordentligt för att sedan tillsätta sirapen.
5. häll smeten i långpanna och skjuts in i ugnen i 10min.
6. under tiden gör du kokostäcket.
7. smällt smöret och tillsätt sedan alla ingredienserna och rör tills allt blandat sig.
8. ta ut kakan och fördela kokostäcket jämt över kakan.
9. in i ugnen igen på samma värme i 15min.
10. låt kakan svalna och skär sedan i fyrkanter!!


Detta recept har länge stått på min "måste prova lista" har dock inte varit säker på om man kunnat göra utan ägg men det visade sig gå alldeles utmärkt:D Gjorde även denna kaka glutenfri i helgen och även den fick topp betyg (då med ägg i) Ha en bra 2:a advent allihop<3 Kram Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar