fredag 25 november 2011

Kladdmuffins



Ingredienser:
2 ägg
2dl socker
1tsk vaniljsocker
50g smör
0.5dl neutral olja 
1dl sirap
2dl vetemjöl
1dl kakao
1tsk bakpulver
1tsk salt
100g smällt choklad ljus eller mörk

Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 175g
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vit och pösigt
3. Smällt smöret, blanda i oljan och sirapen och rör ner det i ägg smeten
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten
5. smällt chokladen och tillsätt sedan den
6. Fördela smeten jämt i muffins formar och skjuts in i ugnen i 10-12 min
7. Muffinsarna sjunker ner i mitten när det tas ut!! Låt svalna och njut sedan av en kladdmuffins

Dessa ska jag baka nu fast glutenfria, det är super lätt bara byta ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl:D Kram Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar